escape room als teambuilding

Een escape room als teambuilding, is jouw team al ontsnapt?

Escape rooms hebben zich de afgelopen 10 jaar in rap tempo ontwikkeld als een populaire vorm van vermaak. Inmiddels zijn de eerste escape rooms in Nederland al meer dan 10 jaar oud. Wist je dat een escape room als teambuilding ook erg populair is? Lees hier waarom deze teambuilding activiteit zo populair is bij bedrijven. 

Het concept van een escaperoom is dat je opgesloten wordt in een ruimte, en al puzzelend probeert te ontsnappen. Dat kan alleen met goed teamwork. Een groep mensen wordt opgesloten in een kamer en moeten samenwerken om puzzels op te lossen, aanwijzingen te vinden en te ontsnappen voordat de tijd om is.

Escaperooms bieden een veilige omgeving voor je team om vertrouwen op te bouwen. Jullie zijn in een andere omgeving, waarin geëxperimenteerd kan worden en fouten geen grote gevolgen hebben. Het nemen van leiderschap, het ondersteunen van elkaar en het delen van ideeën versterkt de band van de spelers. Zelfs als ze niet binnen de tijd ontsnappen biedt een escaperoom een waardevolle les over samenwerking en elkaars sterke punten benutten.

escape room als teambuilding

Deelnemers van een escaperoom worden ook uitgedaagd om anders te denken dan wat je normaal zou moeten doen om oplossingen te bedenken voor complexe problemen. Dit is niet alleen handig voor een situatie waarin je bent opgesloten, ook op de werkvloer biedt een vaardigheid zoals deze voordelen. Denk hierbij aan een boost in creativiteit en innovatie voor jullie nieuwe plan.

Veel bedrijven hebben escaperooms al omarmd als een goede manier om teamdynamiek op de werkvloer te verbeteren. Door teams samen te brengen in een leuke en uitdagende omgeving kunnen ze hun onderlinge relaties versterken, communicatie verbeteren en een gevoel van saamhorigheid creëren. Dit vertaalt zich naar verbeterde prestaties op de werkvloer.

Escaperooms zijn dus meer dan alleen een leuke activiteit. Ze zijn een krachtig hulpmiddel voor teambuilding.  En wist je dat je ze ook op locatie kan doen? Zo hoeft jouw team de deur niet uit! Dat scheelt tijd en geld.  Dus waar wacht je nog op? Duik in een escaperoom en bouw aan een sterker en hechter team.