Feiten en fabels over zonnepanelen

Er zijn veel misvattingen gaande over zonnepanelen met Sondi Solar, en het is belangrijk om het verschil tussen feiten en fabels van deze energiebronnen vast te stellen. De eerste fabel is dat zonnepanelen niet kunnen worden geproduceerd op bewolkte dagen – dit is een veel voorkomende misvatting dat zonnepanelen op bewolkte dagen geen energie kunnen opwekken. De overtuiging is dat zonne-energie helemaal niet kan worden geproduceerd als het bewolkt is. De waarheid is echter dat zonnepanelen nog steeds perfect werken als het bewolkt is, de hoeveelheid energie van de zon neemt alleen wat af in vergelijking met wanneer het zonnig weer is.

 

Kan ik ’s nachts na zonsondergang elektriciteit hebben?

Een ander fabeltje over zonnepanelen is dat als de zon ondergaat, er geen elektriciteit is. Al is het waar dat zonnepanelen ’s nachts geen energie kunnen produceren als er geen zonlicht is. Als er geen fotonen zijn, is er ook geen elektriciteit. Dat betekent echter niet dat je ’s nachts geen stroom kunt hebben als je zonnepaneenl Utrecht installeert. Veel bedrijven zoals Tesla, Sonnen, LG, enz. hebben lithium-ion batterij opslag technologieën ontwikkeld om energie op te slaan voor zonnepaneel doeleinden. Dus overdag wordt de energie die de zonnepanelen krijgen opgeslagen in die batterijen, waarna je ze ’s avonds na zonsondergang weer kunt gebruiken.

 

Zonnepanelen vergen veel onderhoud?

Een andere misvatting over zonnepanelen is dat uw zonnepanelen, om elektriciteit op te wekken, constant moeten worden schoongemaakt. De waarheid is echter dat zonnepanelen door de jaren heen weinig onderhoud vergen. Afhankelijk van uw locatie, als uw locatie zout of stoffig is, moet u uw zonnepanelen waarschijnlijk regelmatig schoonmaken (eens per drie maanden). Maar als je locatie niet stoffig of zout is, dan mag je je zonnepanelen eens in de zes maanden schoonmaken. Maar in een notendop zijn zonnepanelen niet erg onderhoudsvriendelijk, sterker nog, je maakt ze uit eigen keuze niet dat ze niet meer werken als ze niet schoongemaakt worden. Ga voor meer informatie over het installeren van zonnepanelen voor uw huis naar sondi-panel.nl