12 laarsjes

Hoe je je schoenen kunt beschermen tijdens een feest

Als je naar een feest gaat, is het belangrijk om er goed uit te zien. Je outfit is natuurlijk belangrijk, maar vergeet ook niet je schoenen. Het kan namelijk zonde zijn als je mooie schoenen beschadigd raken tijdens het feest. In deze blog geven we je tips hoe je je schoenen kunt beschermen tijdens een feest.

 

Kies de juiste schoenen

 

Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste schoenen. Als je weet dat je naar een feest gaat waarop je veel gaat dansen, kies dan voor comfortabele schoenen. Denk bijvoorbeeld aan sneakers of ballerina’s. Als je toch liever hakken draagt, kies dan voor een niet al te hoge hak en neem eventueel een paar platte schoenen mee voor als je vermoeide voeten krijgt.

 

Spray je schoenen in

 

Voordat je naar het feest gaat, is het verstandig om je schoenen in te sprayen met een beschermende spray. Hierdoor zijn je schoenen beter beschermd tegen vuil en vocht. Er zijn verschillende sprays verkrijgbaar, dus kies er een die geschikt is voor het materiaal van je schoenen.

 

Draag schoenbeschermers

Als je echt zeker wilt zijn dat je schoenen niet beschadigd raken, kun je schoenbeschermers dragen. Dit zijn plastic hoesjes die je over je schoenen heen trekt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, dus je kunt ze aanpassen aan je outfit. Houd er wel rekening mee dat schoenbeschermers niet de meest elegante oplossing zijn.

 

Dans op de juiste ondergrond

 

Als je gaat dansen, let dan op de ondergrond. Dansen op een harde vloer kan je schoenen beschadigen. Kies daarom voor een dansvloer of een tapijt. Als er geen dansvloer aanwezig is, vraag dan aan de organisatie of ze een tapijt kunnen neerleggen.

 

Conclusie

 

Als je naar een feest gaat, wil je er natuurlijk goed uitzien. Maar vergeet niet om je schoenen te beschermen. Kies de juiste schoenen, spray ze in met een beschermende spray en draag eventueel schoenbeschermers. Dans op de juiste ondergrond en je schoenen blijven mooi. Veel plezier op het feest!

 

Meer lezen over schoenen? Kijk dan eens op de website van Scapino. Hier vind je een ruim assortiment aan schoenen, zoals meisjes sandalen en sportkleding dames.