Hoe moet ik mijn BKR verwijderen?

Wilt u uw BKR verwijderen? U kunt het BKR helaas niet zelf verwijderen. U kunt BKR verwijderen Dynamiet Nederland. BKR is de afkorting van Bureau Krediet Registratie. Dit centrale kantoor houdt de kredieten of leningen bij. De centrale krediet registratie registreert niet alleen de gegevens van personen die het krediet hebben afgesloten, maar ook de gegevens van een bedrijf. Met BKR-registratie wordt de lening bedoeld die u bij het BKR hebt aangemeld. Wanneer u een nieuwe lening aanvraagt, controleert de financiële instelling of u nog andere leningen bij dit bureau heeft geregistreerd. Zo kan het financiële bedrijf beslissen of u de lening kunt terugbetalen. Voordat u uw BKR verwijdert, moet u weten dat er 2 soorten BKR-registratie zijn: positieve en negatieve registratie.

 

Negatieve registratie

U kunt een negatieve BKR registratie krijgen wanneer u wat problemen heeft met het aflossen van uw lening. Als je een woninghypotheek aanvraagt ​​en je loopt tegen een aflossings probleem aan, dan krijg je een negatieve registratie terwijl je lening niet bij het BKR geregistreerd staat. U krijgt echter een waarschuwing voordat de negatieve registratie wordt geregistreerd. Wanneer u een negatieve registratie heeft, krijgt u wat problemen bij het kopen van een nieuwe woning of het aanvragen van een lening. Zo voorkom je een negatieve registratie. De bank en andere financiële instellingen kunnen uw lening aanvraag afwijzen als u een negatieve registratie heeft. Wel kunt u Dynamiet Nederland om hulp vragen bij het verwijderen van uw BKR.

 

Positieve registratie

Een positieve BKR registratie geeft aan dat u een lening heeft. De positieve registratie geeft informatie over het type lening, het bedrag van de lening en de duur ervan. De lening kan worden onderverdeeld in consumentenproducten en zakelijke producten. Voorbeelden van consumentenproducten zijn extra woninghypotheken en vastgoed hypotheken. Bovendien omvatten de leningproducten voor bedrijven leningen voor onroerendgoedinvesteringen, leningen voor bedrijfsinvesteringen in onroerend goed, bedrijfsleningen en rekening-courantkredieten. De regels over BKR registratie kunnen veranderen. Daarom kunt u op de website BKR registratie terecht om een ​​overzicht van uw BKR registratie op te vragen.