Luister naar christelijke kinderliedjes

Christelijke kinderliederen voor uw kinderen

Muziek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind, en christelijke muziek kan vanaf een jonge leeftijd een positieve bijdrage leveren. Kinderen kunnen zo vroegtijdig kennismaken met het geloof. Christelijke muziek is overal te beluisteren. In dit artikel bespreken we geschikte momenten om naar christelijke kinderliedjes te luisteren en de voordelen van het luisteren naar christelijke muziek op jonge leeftijd.

De voordelen van christelijke muziek op jonge leeftijd

Christelijke muziek kan een essentiële rol spelen in de opvoeding van kinderen. Kinderen genieten niet alleen van het luisteren naar muziek, maar door christelijke muziek leren ze ook over het christelijk geloof. Ze leren meer over wie God is, en over waarden als geduld, vergeving en vriendelijkheid. Daarnaast maken ze kennis met verschillende Bijbelverhalen. Bijbel kinderliedjes hebben eenvoudige, herkenbare melodieën die makkelijk te onthouden zijn. 

Een ander groot voordeel is dat kinderen door het luisteren naar christelijke liedjes zich ontwikkelen op het gebied van taal en geheugen.

Momenten om christelijke kinderliedjes op te zetten

Er zijn verschillende momenten die ideaal zijn om christelijke muziek voor uw kinderen op te zetten. Wij zetten deze momenten voor u op een rij:

• Onderweg in de Auto
Bent u onderweg met de auto? Dit is het ideale moment om voor uw kinderen christelijke muziek op te zetten.

 • Tijdens het Spelen
  Zijn de kinderen gezellig met elkaar aan het spelen? Zet dan gezellige achtergrondmuziek op voor hen.
 • Na de Kerkdienst
  Het is leuk om kinderliedjes op te zetten die gerelateerd zijn aan wat ze hebben geleerd in de kerk. Zo onthouden de kinderen het extra goed.
 • Voor het Slapengaan
  Er zijn veel verschillende kinderliedjes die ideaal zijn voor het slapengaan.
 • In de Ochtend
  De dag positief beginnen? Zet christelijke kinderliederen op

Welke liedjes kies ik voor mijn kinderen? 

Er zijn veel verschillende liedjes waar uw kinderen naar kunnen luisteren. Maar welke liedjes passen nu echt goed bij uw kinderen? Het is belangrijk dat de liedjes voor jongere kinderen eenvoudig zijn. Kies voor liedjes die Bijbelse verhalen vertellen en christelijke waarden meegeven. Bent u op zoek naar liedjes voor oudere kinderen? Kijk dan naar de geloofsthema’s waar uw kinderen op dat moment mee bezig zijn en stem de muziek daarop af. Uiteindelijk weet u pas of uw kinderen de liedjes leuk vinden als ze ernaar geluisterd hebben. Let daarom goed op de reactie van uw kinderen en stem vervolgens de muziek verder af.

Samengevat

Christelijke kinderliedjes stimuleren de ontwikkeling van kinderen. U kunt op verschillende momenten christelijke muziek afspelen: tijdens autoritten, speeltijd, na de kerkdienst en voor het slapengaan. Door naar deze liedjes te luisteren, leren kinderen meer over God en Bijbelverhalen. Het is een prachtige manier om goede normen en waarden mee te geven aan uw kinderen.