Verzekeringen bij zakelijk leasen: alles wat je moet weten

Het zakelijk leasen van een auto biedt talloze voordelen voor ondernemers en bedrijven. Het stelt hen in staat om zonder grote initiële investeringen gebruik te maken van moderne voertuigen. Bij het leasen van een auto zijn echter verschillende aspecten om te overwegen, waaronder verzekeringen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe verzekeringen werken bij zakelijke auto leasing.

 

Soorten verzekeringen

Bij het zakelijk leasen van een auto zijn er verschillende verzekeringen waar je rekening mee moet houden:

 

  1. WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid)

De WA-verzekering is wettelijk verplicht voor elk voertuig op de weg. Deze verzekering dekt schade die je met jouw leaseauto aan anderen toebrengt. Het dekt echter niet de schade aan je eigen voertuig.

 

  1. Allriskverzekering

Een allriskverzekering, ook bekend als cascoverzekering, biedt een bredere dekking. Naast aansprakelijkheid voor schade aan derden dekt het ook schade aan je eigen auto, zelfs als je de schade hebt veroorzaakt. Dit is een populaire keuze voor zakelijke leaseauto’s, omdat het extra bescherming biedt.

 

  1. Aanvullende verzekeringen

Naast de standaard verzekeringen zijn er aanvullende opties beschikbaar, zoals een inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering en pechhulpverzekering. Deze kunnen je extra bescherming bieden en gemoedsrust geven tijdens je zakelijke reizen.

 

Eigen risico

Bij een bedrijfswagen leasen is er vaak sprake van een eigen risico bij schade. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Het is belangrijk om dit eigen risico in overweging te nemen bij het kiezen van een verzekering en bij het budgetteren voor je leaseauto.

 

Kilometerstand en verzekering

Bij zakelijk leasen wordt ook vaak een bepaald aantal kilometers per jaar overeengekomen. Het is belangrijk om te weten dat het overschrijden van deze limiet gevolgen kan hebben voor je verzekering. Mogelijk moet je een extra premie betalen als je boven de afgesproken kilometers uitkomt.

 

Verzekering en contractuele afspraken

Als laatste is bij zakelijk leasen de verzekering meestal opgenomen in het leasecontract. Het is van cruciaal belang om de voorwaarden van het contract zorgvuldig door te nemen en te begrijpen wat wel en niet gedekt is. Als er onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om vragen te stellen voordat je het contract ondertekent.

 

Het verzekeren van een zakelijk geleasede auto is dus een essentieel onderdeel van het proces. Het kiezen van de juiste verzekering en het begrijpen van de dekkingsmogelijkheden, eigen risico en contractvoorwaarden zijn belangrijk om jezelf en je bedrijf te beschermen. Voordat je een leasecontract ondertekent, is het daarom aan te raden om advies in te winnen bij verzekeringsprofessionals om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte verzekeringsopties kiest.