Wat is het alternatief voor een groen dak?

Als u een groendak voor uw huis wilt installeren, maar planten te saai vindt om naar te kijken, probeer dan bloemen. Dak bloemen zijn precies wat je nodig hebt voor groene daken en zijn verkrijgbaar bij Dak Vergroeners. In plaats van veel groen te planten, plant je bloemen. Dak bloemen zijn een prachtig gezicht om naar te kijken met zijn levendig gekleurde bloemen. U plant verschillende soorten bloemen voor uw dak, zolang het bestand is tegen de omgeving waaraan gewone groene daken worden blootgesteld. Dak bloemen zijn er dus niet alleen voor het verfraaien van uw huis. Net als gewone begroeide groene daken, bieden dak bloemen ook een handvol voordelen voor het milieu en uzelf. Dit is ook een geweldig alternatief voor een daktuin, aangezien daktuinen maar een beperkt aantal planten kunnen hebben. Met dak bloemen tover je je hele dak om tot tuin. Ook groene daken hebben niet veel onderhoud nodig, in tegenstelling tot gewone tuinen. U kunt het dus meestal laten staan ​​en het af en toe controleren.

 

Voordelen van dak bloemen

Net als uw gewone groene daken, bieden dak bloemen ook een aantal geweldige voordelen. Net als bij groene daken is het geweldig in het omzetten van CO2-emissies terwijl het zuurstof produceert. Met dit effect zult u merken dat het gebied rond dak bloemen de neiging heeft om een ​​koele en frisse bries te hebben. Dak bloemen hebben ook een klein voordeel, en dat is het esthetische uiterlijk van bloemen in vergelijking met groene vegetatie. De verschillende soorten kleuren van elke bloem voegen een licht accent toe aan je dak wat het net wat dynamischer maakt. Tijdens warme klimaten, zoals de zomer, is een sedum dak een perfecte remedie tegen de hoge temperaturen.

 

Kiezen tussen gewone groene daken en dak bloemen

Kiezen tussen groene daken en dak bloemen is gewoon echt gebaseerd op voorkeuren. Beide bieden veel voordelen. Beide opties hebben ook een zeer esthetische uitstraling. Het is maar net wat voor stijl of look je zoekt. Bloemen en groene planten passen bijna altijd bij welk thema dan ook. Ze passen ook geweldig bij lichte of donkere houten kleuren. Een elegant en formeel huis of huis met een natuurthema zal er perfect uitzien met dit type dak.