Silent disco

“Een van de meest bijzondere feestjes van het jaar”

Nu de herfst is ingevallen en ook de oktoberfesten erop zitten is het festivalseizoen officieel afgelopen. De tenten zijn afgebroken en het is tijd om weer naar binnen te gaan. In de categorie “De zomer voorbij” laten we iedere keer een festivalganger aan het woord over zijn of haar ervaring op een festival afgelopen zomer. Deze keer is het de beurt aan Aniek(23) die in Rotterdam stond bij Annabel.

“Deze was alweer een tijdje geleden hoor. Volgens mij stond het in het teken van pasen. Moet je nagaan, we stonden nog aan het begin van het festivalseizoen en nu is het alweer voorbij. Pfff, wat gaat de tijd toch snel.
Hoe dan ook, ik ging naar Beergarden Annabel. Daar zou een feestje zijn. Niet zomaar een feestje bleek. Nee, er was een Silent Disco. We hadden ontzettend veel mazzel met het weer. Het was prachtig weer, geen wolkje aan de lucht en het was warm genoeg voor een zomerjurkje.

Vol goede zin ging ik naar het feestje toe maar ook met een beetje twijfels over wat mij te wachten stond. Ik was namelijk nog nooit op een silent disco geweest. Gelukkig werd mij de bedoeling al heel snel duidelijk. Er stond namelijk helemaal geen muziek op toen ik het terras op liep. Wel stond iedereen met een koptelefoon op zijn hoofd. Ik kreeg er al snel eentje aangeraakt en kon zelf kiezen naar welk kanaal ik ging luisteren.

Al snel kreeg ik door dat er clubjes waren die in een groepje stonden en allemaal naar dezelfde zender luisterden. Zo ontstonden er verschillende clubjes die allemaal hun eigen feestje vierden met hun eigen muziek. Dit gaf het feestje een heel bijzondere vibe. Uiteindelijk was het door de hilariteit een van de leukste feestjes van het jaar. Ik ga zeker nog eens langs als er een silent disco bij mij in de buurt is